Beter grafisch ontwerpen

met de opleiding Print Designer

Een online opleiding op maat van jou, het is de beste tijd om te worden wie je altijd al wilde zijn.

Zowat alles draait om ‘herontdekking’ vandaag. Heel wat mensen vinden hun jeugdige liefde voor de natuur terug en trekken er met hun gezin op uit. Het was altijd iets waartoe ze zich aangetrokken voelden, maar ze hadden nooit de tijd, nooit de noodzaak. Jouw natuur is Design. Het valt je overal op, trekt je aan, maar je had er nooit de tijd voor om je erin te verdiepen. Mogelijk heb je nu niet enkel de tijd, maar voel je ook de noodzaak. Geen gemiste kansen meer. Word zelf één van die ontwerpers, wiens designs anderen aantrekt en inspireert.

Je was altijd al creatief, maar je studiekeuze dreef je naar concrete toepassingen. Je leerde programmeren in de verschillende computertalen, of je stapte in een opleiding rond communicatie of marketing.

Maar je eerste liefde bleef altijd in je gedachten aanwezig. Je wordt nog steeds instant vrolijk van een interessante branding, waarin zowel website, print als logo door creatief ontwerp een duidelijke identiteit vertegenwoordigen.

Zet de belangrijkste stappen in je ontwikkeling als grafisch ontwerper. Met deze vSchool opleiding tot Print Designer verken je een breed scala aan onderwerpen, tools, technieken en principes om een sterke designer te worden en een grafisch ontwerp portfolio aan te maken.

Of je nu als web developer vaak in contact komt met design of op zoek bent naar grafisch ontwerp voor beginners? Je zal je vaardigheden naar een hoger niveau tillen met onze online lessen in fotobewerking, Illustreren, typografie, kleur, design trends, en logo-ontwerp. Je leert hoe je grafische ontwerp software zoals Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign gebruikt. Allemaal onderwezen door getalenteerde grafische ontwerpers en werkende professionals.

Doordat je je eigen tempo kan bepalen in de afstandslessen, zijn de opleidingen combineerbaar met een job. Dat was voor mij essentieel. Ik werd nauwgezet begeleid en kon zo het optimale uit de opleiding halen.

Annelies Dingenen

Je profiel

Je wilt aan de slag met het ontwerpen van logo’s, huisstijlen, reclamecampagnes, flyers, folders en maga­zines. Wij leren je het imago imago en de boodschap van je klanten te vertalen naar aantrekkelijke, visuele ontwerpen.

klemtoon op technisch ontwerp

Vormgeving, kleurenleer, compositie, beeldbewerking, vectorieel illustratiewerk, typografie… Daarnaast reiken we je heel wat handigheidjes aan om je drukwerk volgens de regels van de kunst op te bouwen.

Deze opleiding is ontwikkeld voor vSchool en maakt deel uit van het Vlaams Onderwijs aanbod. De inhoud voldoet aan de strikte kwaliteitsnormen die door de overheid opgelegd worden om aan de subsidievereisten te voldoen. 

De inhoud is zorgvuldig samengesteld uit verschillende kwaliteitsvolle cursussen, die elk ook afzonderlijk te volgen zijn op vSchool. (Zie onderaan deze pagina.)

Volg een specifieke afstandscursus

De opleiding Print Designer bestaat uit gespecialiseerde cursussen, die elk ook afzonderlijk te volgen zijn op vSchool.  Zoek je je designskills aan te scherpen voor één specifieke toepassing? Bekijk dan hier het aanbod.