Access – Gegevensbanken en Formulieren

woman-holding-laptop-beside-glass-wall-1181316

Microsoft Access is het meest gebruikte hulpmiddel voor informatiebeheer, waarmee je informatie kunt opslaan voor referentie, rapportage en analyse. Het programma helpt je grote hoeveelheden informatie te analyseren en gerelateerde gegevens efficiënter te beheren dan Microsoft Excel of andere spreadsheettoepassingen. Door voorbeelddatabases te bekijken is al snel duidelijk waarvoor Access gebruikt wordt. Begrippen zoals tabellen, query’s, formulieren en rapporten hebben na deze cursus geen geheimen voor jou.

  • Je gaat aan de slag met gegevensbladen en formulieren.
  • Je past kolommen aan en leert ze sorteren.
  • Je leert werken met eenvoudige, speciale en geavanceerde queries.
  • Dankzij een relationele databank kan je werken met meerdere tabellen – je leert ze ontwerpen, aanmaken, …
  • Ook het gebruik van formulieren komt uitgebreid aan bod.
  • Stel eenvoudige en geavanceerde rapporten op.

De cursus is bedoeld voor iedereen die met Microsoft Office Access aan de slag wil gaan, of voor wie zich de basis van het werken met een databank wil eigen maken.

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

We bekijken in dit deel de meer geavanceerde queries, waarin we gegevens uit verschillende tabellen combineren, totalen berekenen, enz. Vervolgens leren we in onze databank de nodige formulieren en rapporten ontwerpen.
Wil je leren werken met het digitale notitieblok OneNote van Microsoft? Wil je je notities altijd en overal snel raadplegen? Samenwerken met collega's aan verslagen en ideeën, dat zegt je wel wat? Dan is OneNote iets voor jou!
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met Excel in één oogopslag alle belangrijke informatie wil zichtbaar maken. Tabellen visueel verduidelijken met voorwaardelijke opmaak en sparklijnen.
Werk je vaak met Excel-lijsten om rapporten, berekeningen of grafieken te maken? Draaitabellen kunnen een grote hulp zijn en besparen je tijd. Met Excel-draaitabellen kan je alle gegevens samenvatten, analyseren, verkennen en presenteren.
De cursus Outlook is bedoeld voor iedereen die al dan niet professioneel met Microsoft Office Outlook werkt. Je leert je e-mails organiseren, agenda beheren, en alle handigheidjes van outlook kennen om zo efficiënter te kunnen werken.