Access – Queries en Rapporten

allgo-an-app-for-plus-size-people-39qdb4V84YI-unsplash

De cursus is bedoeld voor iedereen die na het basisdeel (Access – Gegevensbanken en Formulieren) nog wat wil verdiepen in het maken van queries en rapporten.
We verdiepen ons eerst in het opvragen van gegevens: queries. We bekijken in dit deel de meer geavanceerde queries, waarin we gegevens uit verschillende tabellen combineren, totalen berekenen, enz. Vervolgens leren we in onze databank de nodige formulieren en rapporten ontwerpen, zodat de databank gebruiksvriendelijker wordt voor andere gebruikers.

In deze cursus ga je je verder verdiepen in database queries en rapporten.

  • Je leert werken met geavanceerde queries (denk bijvoorbeeld aan meerdere tabellen, berekende velden, parameterqueries, …)
  • Je gaat aan de slag met formulieren – je maakt ze op en voert berekeningen uit.
  • Je werkt met rapporten – je maakt ze op basis van een query en zorgt dat ze netjes opgemaakt zijn.

Je volgde de cursus ‘Access – Gegevensbanken en Formulieren’ of hebt een gelijkwaardige kennis.

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

Door voorbeelddatabases te bekijken is al snel duidelijk waarvoor Microsoft Access gebruikt wordt. Begrippen zoals tabellen, query’s, formulieren en rapporten hebben na deze cursus geen geheimen voor jou.
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met Excel in één oogopslag alle belangrijke informatie wil zichtbaar maken. Tabellen visueel verduidelijken met voorwaardelijke opmaak en sparklijnen.
Microsoft Excel is een spreadsheet-programma van Microsoft en onderdeel van het kantoorsoftwarepakket Microsoft Office. Meer informatie over deze cursus zal in het tweede deel van augustus beschikbaar zijn.