Grafisch vormgeven met Affinity Designer – Starters

theme-photos-CGpifH3FjOA-unsplash

De cursus Affinity Designer voor starters – grafische vormgeving biedt je een verrijkend inzicht in de moderne intuïtieve gebruikersinterface van Affinity Designer. Gebruikers van Adobe vinden hier al snel hun weg: Alle standaard pen- en vormgereedschap tools zijn aanwezig om complexe vector- en pixel-gebaseerde kunstwerken te voltooien.

Affinity Designer biedt verschillende werkruimtes (personas genoemd) om te werken in ‘vector’ of ‘pixels’ of over te schakelen naar ‘export’. Voor ontwerpers die tegelijkertijd in Photoshop en Illustrator werken, kan Affinity Designer tijdsbesparend zijn. Het is geschikt voor beginners maar zeker voldoende voor freelance grafisch werk. Affinity Designer kan psd, ai en eps bestanden openen en bewerken.

Affinity Designer is het beste alternatief voor Adobe Illustrator, aan een bijzonder democratische en eenmalige kostprijs.

 • Basis vormen aanpassen tot leuke illustraties
 • Het overtrekken van lage resolutie pixel afbeeldingen, tot perfect scherpe vector illustraties
 • Illustraties opbouwen met lagen en groepen,
 • Werken met tekengebieden
 • Werken met kleur en verlopen, transparantie
 • Werken met assets & Symbols
 • Mixen van vector en raster
 • Opmaak voor drukwerk
 • Logo overtrekken
 • Textuur toevoegen aan illustraties
 • Exporteren

Voor ontwerpers die tegelijkertijd in Photoshop en Illustrator werken, kan Affinity Designer tijdsbesparend zijn.

Maar het is ook geschikt voor beginners, zelfs wanneer ze de ambitie hebben om freelance grafisch werk af te leveren. (Affinity Designer kan psd, ai en eps bestanden openen en bewerken.)

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

Verbeter je foto’s, maak kleur en contrast aanpassingen, werk storende elementen weg, pas filters toe, tekst en nog veel meer. De software van Affinity is erg intuïtief en gemakkelijk te leren. 
Wil je op een eenvoudige manier mooie, creatieve en grafisch verantwoorde documenten en ontwerpen maken? Van moodboards en uitnodigingen tot beelden om op social media te gebruiken – allemaal met Canva.
Met Affinity Publisher maak je je eigen printwerk zoals flyers, brochures, magazines, visitekaartjes, posters, … Affinity Publisher is vergelijkbaar met Adobe Indesign maar dan veel goedkoper.
Je speelt graag met grafische vormgeving en video? Breng je ontwerpen tot leven door ze te animeren. Je gaat aan de slag met Logo's, infografieken, vloeiende animaties van tekst en illustraties ...
Naast het leren van nieuwe technieken, wordt in deze cursus Illustrator voor gevorderden de nadruk gelegd op creatieve projecten. Denk aan het maken van flyers, affiches, naamkaartjes, portretten en logo's.
Sketch is een nieuw programma om websites of applicaties te ontwerpen. Het werkt eenvoudig en intuïtief. In tegenstelling tot Photoshop is de workflow in Sketch geoptimaliseerd voor het ontwikkelen van webtoepassingen.