Drupal – Starters

ilya-pavlov-OqtafYT5kTw-unsplash

Sinds het Witte Huis koos voor Drupal, werd dit gratis pakket wereldberoemd. Ondertussen volgden ook het hele Vlaamse medialandschap, vele artiesten, sportlui en politici.

Drupal is open source. Dit betekent dat je het volledig kan en mag aanpassen, ook voor commerciële doeleinden. whitehouse.gov, intel.com, grammy.com, een.be, vtm.be, vt4.be,… Allemaal websites die er zijn dankzij Drupal.

Dit pakket is de concurrent van WordPress, maar heeft zijn eigen voordelen en eigenheden. Drupal heeft vooral een zuiverdere code en is veel uitbreidbaarder dan zijn concurrenten.

  • Een basiswebsite maken in Drupal
  • Inhoud toevoegen met een zelfgekozen layout
  • Enkele functionaliteiten als zoekfunctie, login, contactformulier en enquête toevoegen
  • Je Drupalsite op het internet publiceren.

Voor iedereen met een grondige internetkennis. Basis HTML, CSS en PHP zijn handig, maar niet verplicht.

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

In de cursus PHP leren we programmeren voor het web! We bekijken hoe we functies schrijven om onze code te hergebruiken. We leren de basis van Object Georienteerd Programmeren met PHP en we bekijken enkele PHP Libraries.
In deze cursus Wordpress gaan we er alles aan doen om de performantie van je website te verhogen. Zowel op het niveau van SEO, als beveiliging en snelheid, zetten we enorme stappen. 
In deze cursus leer je een Drupalwebsite uit te breiden met de interessantste functionaliteiten en leer je stap voor stap werken met views. Je kunt zo je Drupalwebsite omtoveren tot alles wat je maar wil.
Sketch is een nieuw programma om websites of applicaties te ontwerpen. Het werkt eenvoudig en intuïtief. In tegenstelling tot Photoshop is de workflow in Sketch geoptimaliseerd voor het ontwikkelen van webtoepassingen.
Je hebt al een kennis van HTML en misschien zelfs CSS, en wil nu beginnen met programmeren op internet? Je denkt aan JavaScript? Goede keuze, naast HTML en CSS is JavaScript de derde kerntechnologie van het web.
SUMMER
SCHOOL
Ben je op zoek naar een cursus websites bouwen met WordPress? Hoewel dit het meest gebruiksvriendelijke CMS is, zijn er toch wat basisvaardigheden aan te leren om vlot met het opzetten van je eerste website van start te gaan.