Excel – Cijfers en Grafieken

scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash

Microsoft Excel is het spreadsheet-programma van Microsoft en onderdeel van Microsoft Office. In zijn huidige vorm is het beschikbaar voor het Microsoft Windows en voor macOS. Op beide platformen is Microsoft Excel de marktleider bij de rekenbladsoftware. Het pakket wordt veel gebruikt voor financiële berekeningen, maar ook in de techniek. Wil jij dit krachtige programma door en door leren kennen? Werk jij vooral met lijsten, zoals de meeste Excel-gebruikers?
Wil jij overzichtelijke rapporten leren maken? De gevorderde functies van Excel leren kennen, dat zegt je wel wat? Dan is dit de cursus voor jou!

  • We gaan aan de slag met lijsten, validatie, rapporten en draaitabellen. Je leer hoe je al je lijsten kan beheren, opmaken, filteren, voorzien van totalen en subtotalen. Je gaat ze ook overzichtelijk kunnen afdrukken met op elke pagina de juiste hoofding en paginanummering. Met behulp van validatie zorg je ervoor dat er geen foutjes insluipen. Ook ga je bestaande lijsten uit Word of Acces kunnen importeren in Excel.
  • Door te toveren met draaitabellen en draaitabel grafieken leer je deze lijsten omzetten in overzichtelijke rapporten en grafieken. Deze kan je dan weer gebruiken in Word! Door ze correct te koppelen, worden aanpassingen in Excel bovendien meteen doorgevoerd.
  • Verder leer je ook werken met uitgebreide functies. De SOM-functie is niet altijd genoeg. Je werkbladen breiden uit en worden ingewikkelder. Je leert onder andere werken met zoekfuncties en de ALS-functie. Om al je harde werk veilig te stellen, ga je je werkbladen ook leren beveiligen.

Iemand met een basis aan computer ervaring, die graag dit krachtiger reken en rapporteer programma wilt leren kennen.

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

Wil je leren werken met het digitale notitieblok OneNote van Microsoft? Wil je je notities altijd en overal snel raadplegen? Samenwerken met collega's aan verslagen en ideeën, dat zegt je wel wat? Dan is OneNote iets voor jou!
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met Excel in één oogopslag alle belangrijke informatie wil zichtbaar maken. Tabellen visueel verduidelijken met voorwaardelijke opmaak en sparklijnen.
Werk je vaak met Excel-lijsten om rapporten, berekeningen of grafieken te maken? Draaitabellen kunnen een grote hulp zijn en besparen je tijd. Met Excel-draaitabellen kan je alle gegevens samenvatten, analyseren, verkennen en presenteren.
Microsoft Excel is een spreadsheet-programma van Microsoft en onderdeel van het kantoorsoftwarepakket Microsoft Office. Meer informatie over deze cursus zal in het tweede deel van augustus beschikbaar zijn.
De cursus Outlook is bedoeld voor iedereen die al dan niet professioneel met Microsoft Office Outlook werkt. Je leert je e-mails organiseren, agenda beheren, en alle handigheidjes van outlook kennen om zo efficiënter te kunnen werken.