Excel – Dashboards en Datavisualisering

lukas-blazek-mcSDtbWXUZU-unsplash

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met Excel in één oogopslag alle belangrijke informatie wil zichtbaar maken. Tabellen visueel verduidelijken met voorwaardelijke opmaak en sparklijnen. Grafieken, trends en grafieken op kaarten verduidelijken al je berekende resultaten. Je maakt een Excel-Dashbord met draaitabellen en draaigrafieken, slicers, tijdlijnen.

 

Eindelijk geraak je verlost van die saaie Excel-lijsten! Aan de hand van cases ontdek je hoe je overzichtelijke dashboards kan maken met de nodige rapporten en grafieken.

  • Je leert de filters beheren, slicers en een tijdlijn toevoegen, detailgegevens opvragen, …
  • Je *maakt alles visueel *door gebruik te maken van grafieken, (3D-)kaarten, sparklines, …
  • Dit alles ga je al snel delen en exporteren, naar bijvoorbeeld Word of PowerPoint.

Wil je in één oogopslag alle belangrijke informatie visualiseren in Excel?
Wil je kennismaken met gevorderde functies zoals slicers, tijdlijnen, trends, kaarten, …?

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

De cursus is bedoeld voor iedereen die professionele documenten wenst op te stellen met MS Word. All functies van Word leer je optimaliseren door gebruik te maken van stijlen, inhoudsopgave en bibliografie.
We bekijken in dit deel de meer geavanceerde queries, waarin we gegevens uit verschillende tabellen combineren, totalen berekenen, enz. Vervolgens leren we in onze databank de nodige formulieren en rapporten ontwerpen.
Door voorbeelddatabases te bekijken is al snel duidelijk waarvoor Microsoft Access gebruikt wordt. Begrippen zoals tabellen, query’s, formulieren en rapporten hebben na deze cursus geen geheimen voor jou.
Werk je vaak met Excel-lijsten om rapporten, berekeningen of grafieken te maken? Draaitabellen kunnen een grote hulp zijn en besparen je tijd. Met Excel-draaitabellen kan je alle gegevens samenvatten, analyseren, verkennen en presenteren.
Microsoft Excel is het spreadsheet-programma van Microsoft. Voor zowel MS Windows als MacOSX is Microsoft Excel de marktleider bij de rekenbladsoftware. Het pakket wordt veel gebruikt voor financiële berekeningen, maar ook in de techniek.
Microsoft Excel is een spreadsheet-programma van Microsoft en onderdeel van het kantoorsoftwarepakket Microsoft Office. Meer informatie over deze cursus zal in het tweede deel van augustus beschikbaar zijn.