Excel – Draaitabellen en Data-analyse

cowomen-pd5FVvQ9-aY-unsplash

Werk je vaak met Excel-lijsten om rapporten, berekeningen of grafieken te maken? Draaitabellen kunnen een grote hulp zijn en besparen je heel wat tijd. Met Excel-draaitabellen kan je alle gegevens goed samenvatten, analyseren, verkennen en presenteren. Aan de hand van cases leer je verschillende nuttige technieken.
Gedaan met zoeken in lange onoverzichtelijke lijsten. Verander rommelige Excel-lijsten in overzichtelijke rapporten en grafieken.

  • We gaan aan de slag met lijsten, validatie, rapporten en draaitabellen.
  • Je leert hoe je al je lijsten kan beheren, opmaken, filteren, voorzien van totalen en subtotalen.
  • Je kan ze ook overzichtelijk afdrukken met op elke pagina de juiste hoofding en paginanummering.
  • Met behulp van validatie zorg je ervoor dat er geen foutjes insluipen.
  • Ook ga je bestaande lijsten uit Word of Access kunnen importeren in Excel.
  • Door te toveren met draaitabellen en draaitabel grafieken leer je deze lijsten omzetten in overzichtelijke rapporten en grafieken.
  • Je maakt een handige koppeling tussen Excel en Word.

Heb je een al een basiskennis van Excel dan kan je met deze cursus makkelijk aan de slag.

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

De cursus is bedoeld voor iedereen die professionele documenten wenst op te stellen met MS Word. All functies van Word leer je optimaliseren door gebruik te maken van stijlen, inhoudsopgave en bibliografie.
Door voorbeelddatabases te bekijken is al snel duidelijk waarvoor Microsoft Access gebruikt wordt. Begrippen zoals tabellen, query’s, formulieren en rapporten hebben na deze cursus geen geheimen voor jou.
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met Excel in één oogopslag alle belangrijke informatie wil zichtbaar maken. Tabellen visueel verduidelijken met voorwaardelijke opmaak en sparklijnen.
Microsoft Excel is het spreadsheet-programma van Microsoft. Voor zowel MS Windows als MacOSX is Microsoft Excel de marktleider bij de rekenbladsoftware. Het pakket wordt veel gebruikt voor financiële berekeningen, maar ook in de techniek.
Microsoft Excel is een spreadsheet-programma van Microsoft en onderdeel van het kantoorsoftwarepakket Microsoft Office. Meer informatie over deze cursus zal in het tweede deel van augustus beschikbaar zijn.