Grafische Vormgeving voor Fotografen

apple-computer-desk-devices-326503

Na verschillende modules Fotografie ga je aan de slag als fotograaf, maar hoe promoot je jouw werk? Leer zelf je logo, huisstijl of website ontwerpen met Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign. En ontdek tegelijk hoe je jouw aanbod kan uitbreiden met de vormgeving van uitnodigingen, fotoboeken, flyers en ander drukwerk.

  • Foto’s combineren met typografie en lay-out
  • Een boekcover ontwerpen
  • Logo’s uitwerken
  • Kleuren afstemmen van foto’s (compositing)
  • Watermerk automatisch toevoegen aan foto’s
  • Een portfolio site aanmaken

Na deze opleiding ken je de basisprincipes van Photoshop, Illustrator en Indesign.

Er is geen specifieke voorkennis vereist. Heb je al eens met een programma van Adobe gewerkt? Dan zal dit sowieso helpen. Je moet wel zeer vlot met een computer overweg kunnen.

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Andere cursussen die je misschien interesseren

Je bent geïnteresseerd in architectuur. Je gaat steeds op zoek naar de mooiste gebouwen om te fotograferen. Lijnen, vormen, schaduw, verrassende hoeken ... Je zoekt steeds naar een nieuwe manier om een gebouw in beeld te brengen.
Je speelt graag met grafische vormgeving en video? Breng je ontwerpen tot leven door ze te animeren. Je gaat aan de slag met Logo's, infografieken, vloeiende animaties van tekst en illustraties ...
Naast het leren van nieuwe technieken, wordt in deze cursus Illustrator voor gevorderden de nadruk gelegd op creatieve projecten. Denk aan het maken van flyers, affiches, naamkaartjes, portretten en logo's.
InDesign is intussen al enkele jaren een begrip in de grafische wereld. Het is het meest gebruiksvriendelijke professionele middel om snel en efficiënt je ontwerpen te layouten.
SUMMER
SCHOOL
De digitale donkere kamer, dat is Adobe's Lightroom. Het is niet enkel een fotobewerkingsprogramma, maar een krachtig workflowprogramma. In deze cursus Lightroom leer je hoe je als fotograaf om foto’s digitaal bij het publiek te krijgen.
Alle hedendaagse logo's, verpakkingen, grafieken, boekcovers, web interfaces ... zijn gemaakt met Illustrator. Om je doorheen deze cursus Illustrator te begeleiden staat onze gedreven specialist voor je klaar.