HTML en CSS – Gevorderden

goran-ivos-idmvPhF8t4E-unsplash

In deze cursus gaan we dieper in op het CSS gedeelte van een website. Je leert een design omzetten naar een correcte HTML-structuur. Deze structuur gaan we hierna met alle mogelijke CSS-eigenschappen omvormen naar een hedendaagse website lay-out. Je gaat aan de slag met positioneringseigenschappen om volledige controle over de elementen te krijgen. Je gaat je helemaal verdiepen in de nieuwe Flexbox-module van CSS. Als laatste techniek leer je ook werken met het gloednieuwe CSS Grid systeem. Je werkt met hedendaagse designs en probeert deze om te vormen naar een werkende website, met de nieuwste technieken – zoals CSS variabelen.

  • maak kennis met alle nieuwe lay-out technieken
  • bouw volledige HTML-structuren
  • Flexbox, CSS Grid, Floats, Position eigenschappen, …
  • CSS variabelen
  • introductie Photoshop naar HTML en CSS
  • introductie Responsive Design
  • print stylesheets uitwerken

Dit is het vervolg op HTML en CSS – Starters

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

In deze cursus gaan we een stap verder met OOP. We werken met een object georiënteerd framework (Laravel) om op een snelle manier volledige en veilige PHP applicaties te bouwen.
In de cursus PHP leren we programmeren voor het web! We bekijken hoe we functies schrijven om onze code te hergebruiken. We leren de basis van Object Georienteerd Programmeren met PHP en we bekijken enkele PHP Libraries.
PHP is een scripting taal waarmee je volledig naar eigen smaak een dynamische website kan programmeren. De instap is iets hoger dan met kant en klare website pakketten, maar je website exact maken zoals jij het wil.
Leer interactieve applicaties zoals Facebook bouwen met React, een modern Javascript Framework en een springplank naar geavanceerdere technieken zoals Native iOS en Android apps.
Sketch is een nieuw programma om websites of applicaties te ontwerpen. Het werkt eenvoudig en intuïtief. In tegenstelling tot Photoshop is de workflow in Sketch geoptimaliseerd voor het ontwikkelen van webtoepassingen.
Je hebt al een kennis van HTML en misschien zelfs CSS, en wil nu beginnen met programmeren op internet? Je denkt aan JavaScript? Goede keuze, naast HTML en CSS is JavaScript de derde kerntechnologie van het web.