HTML en CSS Starters

Coding on laptop

Als onderdeel van de opleiding webdesign leer je in de cursus HTML5 en CSS hoe je een website of webapp voorziet van een heldere structuur met een doordachte visuele stijl. Een goede webdesigner heeft net zoals een architect een ruimtelijke en een creatieve functie. 

Elke website maakt gelijktijdig gebruik van verschillende talen, waarvan twee in deze cursus aan bod komen: HTML5 en CSS. Je treft ze aan in elk CMS (drupal, WordPress,…), maar bestaan net zo goed op zichzelf. 

In het HTML5-onderdeel van de cursus leer je stapsgewijs een elegante en stevige structuur te bouwen, die je vervolgens met CSS positie, kleur en vorm zal geven. Hoe beter je wordt in het bouwen van een webpagina, hoe meer vrijheid er komt voor je creativiteit. 

Doorheen dit proces word je bijgestaan door je leerkracht, die jou evalueert en motiveert om jezelf uit te dagen. Ons doel is niet enkel om jou van een degelijke basiskennis te voorzien, we hopen jou een inzicht te geven in wat jij kan betekenen in deze digitale wereld. 

Aan het einde van deze cursus HTML5 en CSS, kan je een website vormgeven en publiceren. En je doet dat door een inzicht in structuur en layout, jij beslist welke vorm en stijl elk element op de pagina krijgt. Je kan gebruiksvriendelijke menu’s opstellen, foto’s positioneren, tekst opmaken,… En je weet dit allemaal aan te passen naar de schermformaten, waar wij als digitale generatie mee te maken hebben.

  • maak kennis met basis HTML-elementen
  • leer je pagina vormgeven met CSS
  • ga aan de slag met nieuwe HTML5 structuurelementen
  • bouw enkele basis paginalay-outs met CSS
  • leer een formulier bouwen en uitbreiden met nieuwe HTML5 eigenschappen

Voor iedereen met een basiskennis computer en bestandsbeheer.

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

PHP is een scripting taal waarmee je volledig naar eigen smaak een dynamische website kan programmeren. De instap is iets hoger dan met kant en klare website pakketten, maar je website exact maken zoals jij het wil.
Sketch is een nieuw programma om websites of applicaties te ontwerpen. Het werkt eenvoudig en intuïtief. In tegenstelling tot Photoshop is de workflow in Sketch geoptimaliseerd voor het ontwikkelen van webtoepassingen.
Je hebt al een kennis van HTML en misschien zelfs CSS, en wil nu beginnen met programmeren op internet? Je denkt aan JavaScript? Goede keuze, naast HTML en CSS is JavaScript de derde kerntechnologie van het web.
Het gemak waarmee je in deze cursus jQuery leert programmeren tegenover gewone JavaScript is verbazend. Een lichtgewicht qua KB, uitstekende performantie en zeer uitgebreide ingebouwde voorzieningen.
SUMMER
SCHOOL
Ben je op zoek naar een cursus websites bouwen met WordPress? Hoewel dit het meest gebruiksvriendelijke CMS is, zijn er toch wat basisvaardigheden aan te leren om vlot met het opzetten van je eerste website van start te gaan.