IT Academy – CCNA Cisco 1

woman-standing-while-carrying-laptop-1181354

Cisco, de grootste leverancier van netwerkmateriaal, heeft een programma uitgewerkt dat de cursisten de basis leert van netwerken, het gebruik van routers, switches en WAN-verbindingen. Dit programma wordt wereldwijd aangeboden onder de naam CCNA, een webgestuurd curriculum.

CCNA Met het CCNA (Cisco Certified Network Associate) volg je een programma dat uitgewerkt is om jou de basis van netwerken te leren, het gebruik van routers, switches en WAN-verbindingen. Dit programma wordt wereldwijd aangeboden als een webgestuurd curriculum.

De mogelijkheid bestaat om na het volgen van het curriculum een examen af te leggen bij een onafhankelijk testcentrum en op deze manier een officieel CCNA-certificaat te behalen. De voertaal van de cursus is het Engels. Een voldoende passieve kennis is dan ook een vereiste. Zowel de labo’s als de lessen worden weliswaar in het Nederlands gegeven en in een eigen vorm gegoten. De theoretische examens worden in meerkeuzevraagvorm afgelegd.

Het CCNA is een programma dat belangrijke extra troeven op de arbeidsmarkt biedt. De leerinhouden worden immers bepaald door de marktleider op het gebied van netwerken. De opleiding is ook zodanig opgevat dat, alhoewel Cisco zijn naam ermee verbindt, de aangeleerde kennis toegepast kan worden bij de integratie van andere merken netwerkmateriaal.

Met de cursus in vSchool-formaat kan je aan jouw eigen tempo de cursus volgen. De praktijkoefeningen worden via simulatiesoftware gemaakt, de tussentijdse theoretische (zelf)evaluatie gebeurt rechtstreeks op de site van Cisco via meerkeuzevragen.

 

Module 1 – Introduction to Networks

In deze module komen de basisbegrippen van netwerken aan bod: het TCP/IP- en het OSI-model waarbij elke laag van de netwerkmodellen in theorie en praktisch worden uitgediept. IPv4 en IPv6 komen uitgebreid aan bod.

  • Basisverbindingen leggen met een netwerk
  • De belangrijkste frameworks en protocols: OSI- en TCP/IP-model
  • Configuratie van een netwerkbesturingssysteem
  • LAN-technologie: Ethernet
  • IP-adressering: zowel IPv4 als IPv6 komen uitgebreid aan bod.

Er is geen basiskennis vereist om met de eerste module te starten. Aanleg en belangstelling voor technologie is een pluspunt.

Je moet slagen voor een aantal examens om naar een volgende module te kunnen: een multiple choice-examen en een praktisch examen.

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

Dit is het vervolg van Routing and Switching Essentials. Scaling Networks is de derde module in de cursus "CCNA Routing and Switching". In deze module leer je een router of switch met geavanceerde functies te configureren.
Met het CCNA volg je een programma dat uitgewerkt is om jou de basis van netwerken te leren, het gebruik van routers, switches en WAN-verbindingen. Dit programma wordt wereldwijd aangeboden als een webgestuurd curriculum.
Er is een grote vraag naar IT’ers met kennis van netwerkbeveiliging. Voor iedereen die, bij voorkeur, al actief in de IT-sector met een goede netwerkkennis, maakte vSchool deze uitgebreide cursus die alleen maar draait rond Cybersecurity.