jQuery

nathan-da-silva-k-rKfqSm4L4-unsplash

Eenvoudig en snel programmeren, dat doe je met jQuery. Het is een rijke, snelle en elegante uitbreiding op JavaScript. Het is opensource, er is een uitgebreide documentatie voorzien en een zeer actieve community. Daardoor wordt er heel regelmatig een update uitgebracht en verschijnen er constant nieuwe plugins.

Het gemak waarmee je in deze cursus jQuery leert programmeren tegenover gewone JavaScript is verbazend. Een lichtgewicht qua KB, uitstekende performantie en zeer uitgebreide ingebouwde voorzieningen laten de huidige webdesigners kiezen voor deze tool.

jQuery is een verzameling van functies die de oorspronkelijke JavaScript functies uitbreiden. Je hebt complete controle over de DOM (Document Object Model), met andere woorden de elementen in je HTML-pagina.

Er zijn 2 belangrijke uitbreidingen op jQuery zelf, namelijk jQuery UI, een plugin voor effecten en gebruikersinteractie elementen, enjQuery Mobile, om te ontwikkelen voor alle mobiele platformen.

jQuery ondersteunt alle populaire en minder populaire browsers.

Websites die gebruik maken van jQuery zijn onder andere Google, Amazon, IBM, Microsoft, Twitter, Dell, NBC, WordPress, Drupal, Mozilla, Opera, …

  • Basisprincipes javascript – variabelen, functies, strings, arrays,…
  • Basistechnieken jQuery – implementatie script
  • Selectors – selecteren van elementen op de pagina
  • Events – gebeurtenissen opsporen en afhandelen, bijvoorbeeld een muisklik, pagina inladen,…
  • Effects – fade, slide, toggle, animate,…
  • jQuery UI – gebruikers interactie elementen toevoegen en instellen
  • JSON en AJAX – externe data inlezen en wegschrijven, zonder een pagina refresh te doen
  • jQuery Mobile – ontwerp voor mobiel

Voor iedereen die vlot met een computer en internet kan werken, HTML kennen is een must samen met een basis aan programmeertechnieken.

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

Met een goed versiebeheersysteem hou je bij waar je aan hebt gewerkt en waar je collega mee bezig is. Met Git voorkom je dat code verloren gaat, je behoudt overzicht en kunt veilig experimenteren met ideeën.
In deze cursus gaan we een stap verder met OOP. We werken met een object georiënteerd framework (Laravel) om op een snelle manier volledige en veilige PHP applicaties te bouwen.
In de cursus PHP leren we programmeren voor het web! We bekijken hoe we functies schrijven om onze code te hergebruiken. We leren de basis van Object Georienteerd Programmeren met PHP en we bekijken enkele PHP Libraries.
Leer interactieve applicaties zoals Facebook bouwen met React, een modern Javascript Framework en een springplank naar geavanceerdere technieken zoals Native iOS en Android apps.
Bouw met vertrouwen je eigen webapplicaties, dankzij het JavaScript front-end framework Vue.js. Met Vue schrijf je eenvoudige en doeltreffende code die consistent wordt opgebouwd en daardoor ook minder foutgevoelig is.
In deze cursus gaan we dieper in op het CSS gedeelte van een website. Je leert een design omzetten naar een correcte HTML-structuur. Deze gaan we hierna met alle CSS-eigenschappen omvormen naar een hedendaagse website lay-out.