Lightroom – Starters

artiom-vallat-D1XjCORamys-unsplash

De digitale donkere kamer, dat is Adobe’s Lightroom. Het is niet enkel een fotobewerkingsprogramma, maar ook een krachtig workflowprogramma. In Lightroom kan je foto’s importeren, organiseren, terugvinden, bewerken, presenteren op papier, in boekvorm of op het internet. Je kan een oude foto terug opzoeken via trefwoorden, snel een foto per mail versturen,… Lightroom helpt een fotograaf kortom bij elke stap die gezet wordt om foto’s bij het publiek te krijgen.

Wat is het verschil met Adobe Photoshop? Lightroom laat een veel vrijere manier van werken toe. Alles zit onder één dak en je werkt steeds non-destructief. Voor bepaalde handelingen, zoals uitgebreide retouches, is Photoshop zeker nog nodig. Samen met je leerkracht kom je dankzij Lightroom dichter bij het creatieve aspect van het fotografische proces. De combinatie van Lightroom en Photoshop is de volgende stap. Dit geeft je al de mogelijkheden om je beelden uitgebreid te bewerken en verwerken, zonder het overzicht op je werk te verliezen.

  • In het eerste deel van de cursus worden de belangrijkste functies van het programma aangeleerd.
  • Je leert de interface kennen en werken met de verschillende modules.

Uitstekende kennis van bestandsbeheer is noodzakelijk. Je kan vlot met verkenner werken en maakt zonder problemen mappen aan. Je kan je bestanden probleemloos kopiëren, verplaatsen, hernoemen, … Specifieke voorkennis van Lightroom is niet nodig, we beginnen vanaf nul.

Cursusinformatie

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Andere cursussen die je misschien interesseren

SUMMER
SCHOOL
Capture One is een fotobewerkingsprogramma gericht op de veeleisende gebruiker. Net zoals Lightroom is het een RAW converter, maar de nadruk van Capture One ligt op het bewerkingsproces van de foto's, dan het beheren van je archief.
In Adobe Photoshop voor gevorderden breiden we het arsenaal aan gereedschappen verder uit waardoor Photoshop steeds minder geheimen voor je krijgt.Kleurcorrecties, retoucheren, filters, overvloeimodussen ...
Na verschillende modules Fotografie ga je aan de slag als fotograaf, maar hoe promoot je jouw werk? Leer zelf je logo, huisstijl of website ontwerpen met Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign.
Ongetwijfeld het bekendste fotobewerkingsprogramma dat er bestaat, het is zelfs een werkwoord. Heb je altijd al willen weten hoe foto’s naar een hoger niveau kan tillen, maar geen idee hoe eraan te beginnen, dan zijn wij er voor jou.