Photoshop voor fotografen – starters

turned-on-laptop-on-desktop-with-hovered-adobe-photoshop-cc-693892

Ongetwijfeld het bekendste fotobewerkingsprogramma dat er bestaat, het is zelfs een werkwoord. Heb je altijd al willen weten hoe je je foto’s naar een hoger niveau kan tillen met deze software, maar geen idee hoe eraan te beginnen, dan zijn wij er voor jou. 

Onze cursus Adobe Photoshop voor fotografen is onderdeel van de lange opleiding fotografie. Je kan de module Adobe Photoshop voor Fotografen voor Starters of Gevorderden volgen. Het is een technische en creatieve module. Je leert foutjes te corrigeren maak ook creatieve bewerkingen toe te passen. 

We besteden ook aandacht aan een goede workflow, kleurbeheer en afdrukken. 

Je leert je foto’s op een non-destructieve manier te bewerken. Enerzijds door kennis te maken met Adobe Camera Raw én anderzijds door te leren werken met lagen, aanpassingslagen en maskers. Enkele thema’s die verder aan bod komen zijn retoucheren, kleurcorrecties, uitsnijden, zwart-wit omzettingen… Eigenlijk komen nagenoeg alle technieken aan bod die in Photoshop gebruikt kunnen worden om foto’s te verbeteren.

 

Voorkennis: Je moet enkel probleemloos met een computer kunnen werken. Bestandsbeheer vormt geen problemen voor je. 

 

Cursusinformatie

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Andere cursussen die je misschien interesseren

SUMMER
SCHOOL
Capture One is een fotobewerkingsprogramma gericht op de veeleisende gebruiker. Net zoals Lightroom is het een RAW converter, maar de nadruk van Capture One ligt op het bewerkingsproces van de foto's, dan het beheren van je archief.
In Adobe Photoshop voor gevorderden breiden we het arsenaal aan gereedschappen verder uit waardoor Photoshop steeds minder geheimen voor je krijgt.Kleurcorrecties, retoucheren, filters, overvloeimodussen ...
Na verschillende modules Fotografie ga je aan de slag als fotograaf, maar hoe promoot je jouw werk? Leer zelf je logo, huisstijl of website ontwerpen met Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign.
SUMMER
SCHOOL
De digitale donkere kamer, dat is Adobe's Lightroom. Het is niet enkel een fotobewerkingsprogramma, maar een krachtig workflowprogramma. In deze cursus Lightroom leer je hoe je als fotograaf om foto’s digitaal bij het publiek te krijgen.