Photoshop voor starters

daniel-korpai-zBTssriiFm0-unsplash

Adobe Photoshop is één van de meest iconische programma’s, hoewel er veel minder mee gewerkt wordt heeft het nagenoeg dezelfde naambekendheid als Microsof Word. Het is zelfs als werkwoord binnengeslopen in onze taal. Ben je als fotograaf of als designer klaar om de wereld te betreden waar je afbeeldingen gaat manipuleren en ze omtovert tot een prachtig kunstwerk? Dan biedt deze cursus Photoshop je de begeleiding om dit op een gestructureerde en deskundige wijze te doen.

Adobe Photoshop bestaat uit een ruime verscheidenheid aan krachtige tekentools en speciale effecten voor het creëren, retoucheren en verbeteren van afbeeldingen. Je bereikt resultaten van de hoogste kwaliteit dankzij de onmisbare nieuwe functies voor grafische ontwerpen voor print en voor web toepassingen, maar ook voor fotografie en video-opnamen. Kortom, Photoshop is een digitale wereld van pixels en ontelbare mogelijkheden om je fantasie op los te laten. Om je door de bomen het bos te laten zien, is deze cursus na vele jaren geperfectioneerd in zijn structuur en biedt zo een enorme leercurve voor de cursist.

  • de verschillende kleurenmodellen
  • gebruik tekengereedschap: pen, penseel, airbrush, …
  • selectietechnieken: toverstaf, lasso’s, vlakselecties, …
  • transformaties: roteren, vervormen, schalen
  • toevoegen van tekst
  • werken met lagen
  • snelmaskers en eenvoudige laagmaskers
  • bespreking van de verschillende bestandsformaten

Voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie en design en op zoek is om zich te verdiepen in digitale creatie en correctie van beelden. Een basis aan computervaardigheden is echter wel verijst.

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

In deze cursus Indesign passen we de leerstof uit de vorige modules toe in 3 projecten. Telkens wordt er één klassikale oefening gemaakt en daarna krijg je een opdracht waarin de technieken toegepast worden in een eigen ontwerp.
In deze vervolgcursus van Indesign gaan we verder op de geziene materie en leer je naast nieuwe technieken de leerstof ook toepassen in een groter project. Tijdens deze module ontwerp je zelf een magazine, folder of uitgebreide brochure.
Na verschillende modules Fotografie ga je aan de slag als fotograaf, maar hoe promoot je jouw werk? Leer zelf je logo, huisstijl of website ontwerpen met Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign.