PHP – Starters

luke-peters-B6JINerWMz0-unsplash (1)

PHP is een scripting taal waarmee je volledig naar eigen smaak een dynamische website kan programmeren. De instap drempel is iets hoger dan met kant en klare website pakketten, maar uiteindelijk heb je wel volledige vrijheid om je website exact te maken zoals jij het wil.

PHP is de meest gebruikte en populaire taal om dit te doen. De instapdrempel is laag en je moet geen programmeer voorkennis hebben. Het is ook een uitstekende taal om je eerste stappen in de programmeerwereld te zetten en de basis begrippen te leren die in elke programmeer en scripting taal terugkomen.

In dit eerste deel leren we in de eerste plaats de basisprincipes van PHP en MySQL. En op deze manier ook onmiddellijk de basisbegrippen van programmeren en en databanken. Tegen het einde van dit eerste deel willen we toch al een eenvoudige, databank gestuurde website maken, waarbij je artikels kan plaatsen op je site via een formulier, kan zoeken via een zoekveld, een eenvoudig inlog systeem, …

Iedereen met een basiskennis HTML

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

Leer interactieve applicaties zoals Facebook bouwen met React, een modern Javascript Framework en een springplank naar geavanceerdere technieken zoals Native iOS en Android apps.
In deze cursus Wordpress gaan we er alles aan doen om de performantie van je website te verhogen. Zowel op het niveau van SEO, als beveiliging en snelheid, zetten we enorme stappen. 
In deze cursus gaan we dieper in op het CSS gedeelte van een website. Je leert een design omzetten naar een correcte HTML-structuur. Deze gaan we hierna met alle CSS-eigenschappen omvormen naar een hedendaagse website lay-out.
Elke website maakt gelijktijdig gebruik van verschillende talen, waarvan twee in deze cursus aan bod komen: HTML5 en CSS. Je treft ze aan in elk CMS (drupal, Wordpress,...), maar bestaan net zo goed op zichzelf.