Thermische isolatie – dak, spouwmuur en vloer

Mineral Insulation Installer

Je woning isoleren volgens de regels en met oog voor detail is niet zomaar een klus, maar eentje waar je jarenlang plezier van zal hebben. In deze cursus leer je, naast de verschillende isolatie soorten en hun toepassingsmogelijkheden, ook de relevante termen en berekeningswijzen om de invloed van de toepasbare technieken op EPC en/of EPB te bepalen.

  • De verschillende soorten gangbare isolatie en hun eigenschappen.
  • De verschillende toepassingsmogelijkheden van isolatie in een hedendaagse woning (in woord en beeld): dak- en zoldervloerisolatie, muurisolatie en vloerisolatie.
  • Het dampscherm, principes en toepassingen, van basis tot blowerdoortest.
  • Energieprestaties, een introductie tot EPB en EPC, en hoe je deze verbetert door een goed isolatieplan.
  • Bouwdetaillering voor een energiezuinige woning.
  • Bij elke techniek wordt aan de hand van filmpjes en foto’s uitvoerig uitgelegd hoe je ze ook effectief uitvoert. Deze toepassingen kan je uitproberen tijdens vrijblijvende workshops in onze ateliers.

Je wilt zelf aan de slag met het isoleren van de verschillende onderdelen van een woning.
Je bent een bouwprofessional die zijn kennis ter zake wil bijschaven.

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

Ben je leidinggevende in de bouwsector of werk je regelmatig in onderaanneming? Dan heb je vast ook een VOL-VCA-certificaat voor leidinggevenden nodig. Bereid je met deze cursus VCA voor Leidinggevenden grondig voor op het examen en ga aan de slag met preventie en veiligheid op de werkvloer.
Je wilt starten met een webshop, maar hoe begin je daar aan? Waarop moet je letten, welke software gebruik je en hoe zit dat met die btw en verzendkosten? In de lessen bouw je stap na stap aan je online shop – voor echt of om te oefenen.
Loop je al een tijdje rond met het idee om een eigen zaak op te starten, maar schrikken de formaliteiten je af? Samen zorgen we ervoor dat jouw idee een goede basis vormt voor een succesverhaal in het ondernemerschap.
Heb je altijd als willen weten hoe je je eigen kleding of accessoires van coole prints voorziet? Kan je straf ontwerpen of heb je helemaal geen ontwerp ervaring, in beide gevallen kan je met Affinity Designer aardig aan de slag.