Typografie en Lay-out

nordwood-themes-Sf2TRU7ShO8-unsplash

Typografie is de kunst om je inhoud van een visuele ziel te voorzien, zonder verdere grafische ingrepen dan de tekst zelf. Heb je al Photoshop, Illustrator of InDesign gevolgd in onze grafische afdeling, maar vind je het moeilijk om je teksten duidelijk leesbaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat je technische kennis van print en web een extra dimensie krijgt door een duidelijk leesbare en oogstrelende tekst, dan is deze cursus Typografie en Lay-out voor jou.

  • In de cursus typografie en (web)lay-out leer je de opmaak van tekst te optimaliseren.
  • Je leert aan de hand van kleine projecten de lay-out op te maken van grafische eindproducten. Ook de fijnafstelling van tekstblokken en de anatomie van tekst komen ondermeer aan bod.

Heb je al Photoshop, Illustrator of InDesign gevolgd in onze grafische afdeling, maar vind je het moeilijk om je teksten duidelijk leesbaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat je technische kennis van print en web een extra dimensie krijgt door een duidelijk leesbare en oogstrelende tekst, dan is deze cursus voor jou.

Cursusinformatie

Deze cursus start in september. 

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

Microsoft Powerpoint wordt vaak op een verwarrende, slordige manier gebruikt om je verhaal over te brengen. In deze cursus Powerpoint leer je van nul hoe het programma jouw verhalen op een interessante manier kan presenteren.
Sketch is een nieuw programma om websites of applicaties te ontwerpen. Het werkt eenvoudig en intuïtief. In tegenstelling tot Photoshop is de workflow in Sketch geoptimaliseerd voor het ontwikkelen van webtoepassingen.
De deadline om je eindwerk in te dienen nadert. Maar heb je naast de inhoud eigenlijk ook al nagedacht over de vorm? Met de cursus SOS Thesis krijg je alle nodige productivity hacks om je thesis af te werken in Microsoft Word.
Alle hedendaagse logo's, verpakkingen, grafieken, boekcovers, web interfaces ... zijn gemaakt met Illustrator. Om je doorheen deze cursus Illustrator te begeleiden staat onze gedreven specialist voor je klaar.
De cursus Affinity Designer voor starters biedt je een verrijkend inzicht in de moderne intuïtieve gebruikersinterface van Affinity Designer. Gebruikers van Adobe vinden hier al snel hun weg.