WordPress starters

blogging-blur-business-communication-261662

Ben je op zoek naar een cursus websites bouwen met WordPress? Dan is dit de ideale plek om van start te gaan. Zoals je wel weet is WordPress de meest gebruikte CMS (Content Management Systeem) ter wereld. En hoewel het ook het meest gebruiksvriendelijke systeem is, zijn er toch wat basisvaardigheden verijst om vlot met het opzetten van je eerste website van start te gaan.

WordPress was oorspronkelijk een structuur om eenvoudig van start te gaan met je eigen blog. Je kon online je teksten ingeven in de handige editor, al de rest liet je over aan WordPress, het onderhouden van de database, het tonen van je blog in een mooie layout, gebruikers aanmaken en reacties toestaan … Maar ondertussen is WordPress geëvolueerd naar zoveel meer dan dat en wordt het systeem gebruikt om indrukwekkende websites mee te bouwen en te onderhouden. Veiligheid is natuurlijk ook van een enorm belang.

In deze cursus ga je op een laagdrempelige manier kennis maken met de basis functionaliteiten van het systeem en word je begeleid in hoe je er mee aan de slag kunt om je gepersonaliseerde website mee te bouwen.

  • Een site installeren en publiceren via WordPress
  • Inhoud met tekstopmaak en afbeeldingen toevoegen
  • Werken met gebruikers en toegangsrechten
  • Functionaliteiten uitbreiden in de vorm van plugins
  • Layout aanpassen en eenvoudige templates aanpassen
  • Ben jij al aanwezig op het web?
  • Stoort het je dat webdesign soms wel erg omslachtig is?

Cursusinformatie

Powered by CVO De Verdieping 
Door te klikken op inschrijven, word je omgeleid naar de website van CVO De Verdieping om de inschrijving te finaliseren.

Deze cursus bevat

Begeleid door

Vakgebieden

Andere cursussen die je misschien interesseren

In deze cursus leer je een Drupalwebsite uit te breiden met de interessantste functionaliteiten en leer je stap voor stap werken met views. Je kunt zo je Drupalwebsite omtoveren tot alles wat je maar wil.
Drupal is als CMS de concurrent van Wordpress, maar heeft zijn eigen voordelen en eigenheden. Drupal heeft vooral een zuiverdere code en is veel uitbreidbaarder dan zijn concurrenten.
In deze cursus gaan we dieper in op het CSS gedeelte van een website. Je leert een design omzetten naar een correcte HTML-structuur. Deze gaan we hierna met alle CSS-eigenschappen omvormen naar een hedendaagse website lay-out.
Na verschillende modules Fotografie ga je aan de slag als fotograaf, maar hoe promoot je jouw werk? Leer zelf je logo, huisstijl of website ontwerpen met Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign.
Elke website maakt gelijktijdig gebruik van verschillende talen, waarvan twee in deze cursus aan bod komen: HTML5 en CSS. Je treft ze aan in elk CMS (drupal, Wordpress,...), maar bestaan net zo goed op zichzelf.