Bert Lempens

Is leraar in het interessegebied Webdesign. Voor vSchool ontwikkelde hij de cursussen HTML-CSS, PHP, Laravel, Blender en React.

Behaalde eerst een Master in Communicatie en Multimediadesign, specialiseerde zich vervolgens tot Master Game en Digital Design. Ging daarna naarstig aan de slag in het ontwikkelen van applicaties en volledige websites, maar ook het ontwerpen van 3D modellen.
Bleef zich verdiepen in de uitgebreide theorie van alles wat met webapplicaties te maken heeft. Combineert zijn zelfstudie nu reeds 10 jaar met het lesgeven in het volwassenenonderwijs.

Na een dagje coderen springt hij op zijn motorfiets, soms voor een korte rit, soms voor een tocht van enkele weken doorheen het hele europese landschap. Korter bij huis vind je hem in de Gym, of ontspant hij zijn vingers van het vele typen, op de snaren van zijn geliefde gitaar.

Ik geef deze cursussen

Met een goed versiebeheersysteem hou je bij waar je aan hebt gewerkt en waar je collega mee bezig is. Met Git voorkom je dat code verloren gaat, je behoudt overzicht en kunt veilig experimenteren met ideeën.
In deze cursus gaan we een stap verder met OOP. We werken met een object georiënteerd framework (Laravel) om op een snelle manier volledige en veilige PHP applicaties te bouwen.
In de cursus PHP leren we programmeren voor het web! We bekijken hoe we functies schrijven om onze code te hergebruiken. We leren de basis van Object Georienteerd Programmeren met PHP en we bekijken enkele PHP Libraries.
PHP is een scripting taal waarmee je volledig naar eigen smaak een dynamische website kan programmeren. De instap is iets hoger dan met kant en klare website pakketten, maar je website exact maken zoals jij het wil.
Leer interactieve applicaties zoals Facebook bouwen met React, een modern Javascript Framework en een springplank naar geavanceerdere technieken zoals Native iOS en Android apps.
In deze cursus gaan we dieper in op het CSS gedeelte van een website. Je leert een design omzetten naar een correcte HTML-structuur. Deze gaan we hierna met alle CSS-eigenschappen omvormen naar een hedendaagse website lay-out.
Elke website maakt gelijktijdig gebruik van verschillende talen, waarvan twee in deze cursus aan bod komen: HTML5 en CSS. Je treft ze aan in elk CMS (drupal, Wordpress,...), maar bestaan net zo goed op zichzelf.