David Maesen

Is leerkracht in het interessegebied Fotografie. Voor vSchool ontwikkelde hij de cursussen Lightroom en Capture One.

Studeerde in 1998 af aan de Karel De Grote Hogeschool (Antwerpen) met een Bachelor in de fotografie. Behaalde enkele jaren later zijn Master in de fotografie aan de Media, Design & Arts Academie te Genk.
Combineerde vrijwel onmiddellijk in zijn carrière het beroep van fotograaf met het les geven in het volwassenenonderwijs. Geeft dit jaar zijn 20ste jaar les aan CVO de Verdieping.
Is vandaag nog steeds actief als zelfstandig fotograaf, waarbij hij de theorie steeds in een verhaal uit de praktijk kan onderbrengen.

Een ingetogen voorkomen herbergt een woelig creatieve persoonlijkheid. Blijft nog steeds het tactiele van de fotografie opzoeken in analoge procédés. En dat in schril contrast met zijn CGI creaties in Blender. Een gesprek met hem ontluikt zijn brede ontwikkeling: Webdesign, BBQ, koken, zelf luidsprekers en versterkers bouwen, cinema, muziek, beurs kwesties, zelf bier en wijn brouwen.

Ik geef deze cursussen

SUMMER
SCHOOL
Capture One is een fotobewerkingsprogramma gericht op de veeleisende gebruiker. Net zoals Lightroom is het een RAW converter, maar de nadruk van Capture One ligt op het bewerkingsproces van de foto's, dan het beheren van je archief.
SUMMER
SCHOOL
De digitale donkere kamer, dat is Adobe's Lightroom. Het is niet enkel een fotobewerkingsprogramma, maar een krachtig workflowprogramma. In deze cursus Lightroom leer je hoe je als fotograaf om foto’s digitaal bij het publiek te krijgen.