Dries Reynders

Is leerkracht in het interessegebied Design. Voor vSchool ontwikkelde hij de cursussen Photoshop, Illustrator, Indesign en Grafische vormgeving voor fotografen, allemaal opgebouwd met geprezen deskundigheid en een streven naar elegant design.

Behaalde in 2002 de graad Master in de toegepaste beeldende kunsten. Werkt inmiddels nagenoeg 20 jaar als gewaardeerd illustrator.
Staat bekend als iemand met een enorme liefde voor het vak, een kwaliteit die hem aanzette tot het behalen van een postgraduaat onderwijzer.
Behoort sinds 2007 tot het lerarenteam van CVO De Verdieping en stuurt als coördinator de entiteit Design aan.

Hij gaat voortdurend op zoek naar manieren om zijn stuwende creativiteit te kanaliseren. Hij is gitarist, houtbewerker en natuurlijk ook illustrator. Is de energie dan nog niet weggespoeld, dan is er nog zijn indoor waterrower. Dit verklaart waarom, ondanks de ontembare creatieve geest, men Dries omschrijft als een rustgevende persoonlijkheid.

Ik geef deze cursussen

Naast het leren van nieuwe technieken, wordt in deze cursus Illustrator voor gevorderden de nadruk gelegd op creatieve projecten. Denk aan het maken van flyers, affiches, naamkaartjes, portretten en logo's.
In deze cursus Indesign passen we de leerstof uit de vorige modules toe in 3 projecten. Telkens wordt er één klassikale oefening gemaakt en daarna krijg je een opdracht waarin de technieken toegepast worden in een eigen ontwerp.
In deze vervolgcursus van Indesign gaan we verder op de geziene materie en leer je naast nieuwe technieken de leerstof ook toepassen in een groter project. Tijdens deze module ontwerp je zelf een magazine, folder of uitgebreide brochure.
InDesign is intussen al enkele jaren een begrip in de grafische wereld. Het is het meest gebruiksvriendelijke professionele middel om snel en efficiënt je ontwerpen te layouten.
In Adobe Photoshop voor gevorderden breiden we het arsenaal aan gereedschappen verder uit waardoor Photoshop steeds minder geheimen voor je krijgt.Kleurcorrecties, retoucheren, filters, overvloeimodussen ...
Na verschillende modules Fotografie ga je aan de slag als fotograaf, maar hoe promoot je jouw werk? Leer zelf je logo, huisstijl of website ontwerpen met Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign.
Ben je als fotograaf of als designer klaar om de wereld te betreden waar je afbeeldingen gaat manipuleren en ze omtovert tot een prachtig kunstwerk? Dan biedt deze cursus Photoshop je de begeleiding om dit op een deskundige wijze te doen.