Koen Timmers

Is leraar in het interessegebied Webdesign en Grafische vormgeving. Voor vSchool ontwikkelde hij de cursussen WordPress starter/gevorderd, Drupal starter/gevorderd.

Begon zijn professionele carrière in 2000 als docent webdesign, na een studie tot regent in de wiskunde.
Richtte zich op het onderzoeken van innovaties in het leren, afstandsleren in het bijzonder. Een onderwerp dat sinds 2006 een centraal thema wordt in zijn carrière. Behaalde een Master Technology Enhanced Learning, Innovation and Change aan de Sheffield-Hallam University (UK).
Schreef verschillende boeken en is een veelgevraagd spreker over technologie in het onderwijs.
Besefte als snel dat deze technologische ontwikkelingen een enorme democratisering kon betekenen voor kwaliteitsvol onderwijs in derdewereldlanden. Zette wereldwijd in dit thema diverse educatieve projecten op poten.
Werd in 2018 door Bill Gates gelauwerd als één van de beste leerkrachten ter wereld.

Reist met veel plezier, maar het liefst in het teken van een missie. Het avontuur wacht echter thuis, als Vader van Mauro. Komt in zeldzame vrije momenten tot de essentie van zichzelf, door aan Karate te doen.

Ik geef deze cursussen

Wil je leren werken met het digitale notitieblok OneNote van Microsoft? Wil je je notities altijd en overal snel raadplegen? Samenwerken met collega's aan verslagen en ideeën, dat zegt je wel wat? Dan is OneNote iets voor jou!
In deze cursus Wordpress gaan we er alles aan doen om de performantie van je website te verhogen. Zowel op het niveau van SEO, als beveiliging en snelheid, zetten we enorme stappen. 
In deze cursus leer je een Drupalwebsite uit te breiden met de interessantste functionaliteiten en leer je stap voor stap werken met views. Je kunt zo je Drupalwebsite omtoveren tot alles wat je maar wil.
Drupal is als CMS de concurrent van Wordpress, maar heeft zijn eigen voordelen en eigenheden. Drupal heeft vooral een zuiverdere code en is veel uitbreidbaarder dan zijn concurrenten.
SUMMER
SCHOOL
Ben je op zoek naar een cursus websites bouwen met WordPress? Hoewel dit het meest gebruiksvriendelijke CMS is, zijn er toch wat basisvaardigheden aan te leren om vlot met het opzetten van je eerste website van start te gaan.