Mireille Billen

Is leraar in het interessegebied Administratie en Toerisme. Voor vSchool ontwikkelde zij de cursussen Access, Outlook, Windows, Multimedia, Start to program.

Behaalde een Master in de Informatica aan de KU Leuven en heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in het volwassenenonderwijs. Databankbeheer was al tijdens haar studies haar fascinatie, en daarin heeft ze zich doorheen de jaren verder gespecialiseerd.
Multimedia toepassingen behoren echter ook tot haar interessegebied, het is voor haar cursisten vaak een enorme stap in het versterken van hun social een creatief netwerk.

Ze brengt haar lichaam in balans door haar actieve zijde te stimuleren op een mountainbike, maar ook een avondje Line Dancen kan daar wonderen voor doen. Haar creatieve zijde die exploreert ze in haar eigen fotografische projecten, of ze dompelt zichzelf onder in een goed boek.

Ik geef deze cursussen

Ontdek of programmeren iets voor jou is en maak je eigen apps voor je Android smartphone. Misschien kies je na deze introductiecursus wel voor een opleiding programmeren. Met MIT App Inventor bouwen we enkele leuke apps voor Android.
We bekijken in dit deel de meer geavanceerde queries, waarin we gegevens uit verschillende tabellen combineren, totalen berekenen, enz. Vervolgens leren we in onze databank de nodige formulieren en rapporten ontwerpen.
Door voorbeelddatabases te bekijken is al snel duidelijk waarvoor Microsoft Access gebruikt wordt. Begrippen zoals tabellen, query’s, formulieren en rapporten hebben na deze cursus geen geheimen voor jou.
Toont je mailbox meer honderden ongelezen berichten, die allemaal even belangrijk zouden kunnen zijn? Wil je je mailbox op een efficiënte manier beheren? Wil jij alle handigheidjes van MS Outlook leren kennen?
De cursus Outlook is bedoeld voor iedereen die al dan niet professioneel met Microsoft Office Outlook werkt. Je leert je e-mails organiseren, agenda beheren, en alle handigheidjes van outlook kennen om zo efficiënter te kunnen werken.